Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang deze gratis meditatie cursus

Het ontstaan van zelfbeeld

Ik ga uit van het principe dat elk mens wil groeien om zijn levenskwaliteit te verbeteren en tot volle bloei wil komen. In onze groei van kind naar volwassene leren we onszelf patronen en strategieën aan om ons aan te passen en om te gaan met onze omgeving. Denk aan aan familie, school, vrienden enz. Dit is wat elke mens vanuit zijn natuur doet, het hoort bij ons overlevingsmechanisme. Op het moment dat we een dergelijke strategie aanleren is dit zinvol, het helpt dus overleven.
We blijven deze strategieën herhalen en worden hier steeds beter in. Op een bepaald punt is het je zo gewoon dat je je hier niet meer bewust van bent, het gaat helemaal vanzelf. Nu in je leven kan het zijn dat deze strategie je tegen werkt om te groeien, het resultaat blijft uit.

Een negatief zelfbeeld komt ook zo tot stand, je hebt er alleen vaak geen zicht op waarom of hoe je dit doet, het is je zo gewoon. Ik gun je dat je hier zicht op krijgt en ik help je er graag mee.

Waarom?

  • Een betere levenskwaliteit

  • Doelen stellen om te groeien

  • Het kennen en vertrouwen van jouw unieke basis

  • Meer vrijheid in de keuzes die je maakt

  • De rijkdom vinden in wat je al hebt en doet

  • Het leven bouwen wat bij jou past

De therapeut/coach

Bob Oosterbaan
Oprichter/therapeut
Heelzaam contact

Volg mij op:

Ik geloof dat elk mens in zijn leven op diverse momenten  op zoek gaat naar zingeving en toe is aan een volgende stap. Vanuit mijn passie voor persoonlijke groei, opleiding en ervaringsdeskundigheid help ik je hierin van harte op weg. Ik heb een gestalt-therapeutische achtergrond en werk met diverse technieken uit zowel Westerse als Oosterse psychologische en filosofische stromingen. Zo versterken motiverende gespreksvoering, mindfulness en visualisatie elkaar in het bereiken van het gewenste resultaat. Ik heb zelf flink geworsteld met mijn zelfbeeld, onzekerheid en eeuwig uitstel gedrag. Door hier anders mee om te leren gaan, spelen deze thema’s geen hoofdrol meer in mijn leven en heb ik ruimte gecreëerd om mijn eigen koers te varen.Meer over Bob…..

Bij mij leer je onbewuste gedragspatronen en / of overtuigingen opsporen die jou belemmeren in je zelfbeeld en de groei in je leven. Gaandeweg het proces vergroot je je zelfkennis en krijg je zicht op je zelfbeeld en jouw unieke basis. Samen onderzoeken we vervolgens hoe je vanuit deze basis stappen kunt zetten naar een manier van leven die aansluit bij wat je daadwerkelijk wilt. Het exploreren van nieuwe mogelijkheden, het ervaren van groei en het verankeren van je doelstellingen staan hierin centraal.

Ik richt mij in de eerste instantie op mannen van 25 t/m 45 jaar die worstelen met hun zelfbeeld of gevoel van eigenwaarde. Daarbij vast zitten in hun baan, tegen moeilijkheden in menselijke relaties aanlopen of zij die merken meer te kunnen geven, maar niet goed tot ontplooiing komen. Je bent bereid naar jezelf te kijken en wilt werken aan verandering. Val je niet direct in de doelgroep, maar voel je je aangesproken of herken je jezelf in de omschrijving, dan ben je uiteraard van harte welkom om contact op te nemen. Samen bekijken we wat ik voor je kan betekenen.

Stel gerust een vraag

 

Je kunt me ook bellen op 06-24798518.

* = Noodzakelijk in te vullen
Notitie: Ik gebruik deze gegevens niet voor marketing doeleinden.

Aanbod, Tarieven & Afspraak

Tarief

Per uur
Tarief Consult € 35,-

De genoemde tarieven zijn incl. 21% Btw

Een afspraak maken

Fijn dat je een afspraak wil maken.

Bellen

Je kunt mij bellen op 06-24798518

Voicemail

De meest directe manier om een afspraak te maken is door mij te bellen. Echter heb ik naast mijn praktijk ook nog een baan, dat wil zeggen dat ik niet altijd bereikbaar ben. Spreek in dit geval dan de voicemail in, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

Whatsapp, SMS of email

Komt het jou beter gelegen even te appen of te smsen, dan kan dat natuurlijk ook.

Of stuur een emailtje naar bob.oosterbaan@gmail.com

Werkwijze & Middelen

Een veilige omgeving

De eerste basis voor een consult is een veilige omgeving. Dit houdt in, een plek waar naar jou geluisterd wordt, zodat jij je kwetsbaar kan opstellen om jou verhaal te delen. Het is de basis om vertrouwen op te bouwen. Samen kunnen we dan kijken waar jij vast loopt in je leven, wat aan de grondslag ligt van jou zelfbeeld. En ook wat belangrijk is voor jou in je leven, welke richting je op wilt, wat bij jou past en wat je nodig hebt om te groeien.

Vanuit jouw behoeften

De basis van mijn werkwijze is dat ik uit ga van jou behoefte en wat jij nodig hebt. Vaak is dit ook de reden voor een consult, je hebt zelf geen zicht op wat je nodig hebt om jezelf in een bepaalde behoefte te voorzien. Een voorbeeld kan zijn dat je contact uit de weggaat, omdat je iets niet zint in je relatie of je werk, je denkt iets niet te kunnen, er is verdriet, je denkt gelijk te hebben, het kan van alles zijn. En wat het ook mag zijn, ik zal je uitnodigen om dit uit te werken tot dat je je hier zelfbewust van wordt en er actie op zet. Ik zet hier verschillende middelen voor in, een aantal staan hieronder beschreven.

Creativiteit

Beeld zegt zoveel meer dan woorden. Creativiteit maakt zichtbaar wat je voorheen niet zag. Wat jij maakt en creëert zegt van alles over jou, het weerspiegeld jou in je  kwaliteiten, eigenschappen en hoe jij deze beoordeeld. En het weergeeft hoe het nu met je is. Het is de stroom vanuit jou unieke basis.

Massage

Aandachtsvolle aanraking, intimiteit is een basisbehoefte van elk mens, het schept vertrouwen. Lichaam en geest zijn in constante wisselwerking met elkaar. Wanneer je vastloopt in je leven pas je je lichaamshouding hier onbewust op aan. Door deze stress en spanning gaat ook je lichaam vaster zitten. Massage leent zich uitstekend om te ontspannen en los te laten. Nadien is het makkelijker om je verhaal te delen.

Meditatie & Visualisaties

Ik noem meditatie ook wel de discipline van zelfobservatie.  Met meditatie beoefen je stil zijn en gelijkmoedigheid in wat je hier en nu ervaart in gedachte, emotie of allerlei lichamelijke sensatie. Visualisatie is bewust richting geven door beeldkracht, het inspireert tot actie en schept omstandigheden. In de stilte van zijn, is visualisatie de druppel van creatie. Deze middelen doorgaans vooral in bij groepen.

Relatie-opstellingen

We groeien op in relatie met onze omgeving. Dat betekend dat je je aanpast aan het milieu waarin je opgroeit. Een negatief zelfbeeld is ook zo ontstaan, door normen, waarden, gedrag en overtuigingen van bijvoorbeeld je ouders of vrienden over te nemen. In een relatieopstelling wordt duidelijk hoe jij je verhoud en gedraagt in bepaalde situatie en relatie met iemand.

Lichaamswerk

Wat jij verteld en wat je lichaam verteld loopt niet altijd synchroon. Je verteld je verhaal niet alleen verbaal, je lichaam doet mee. Je mimiek, houding, je non-verbale communicatie kan totaal wat anders weergeven dan wat jij verteld. Een verschil is dat je lichaam niet kan liegen. Ik doe graag aanspraak op jouw lichaamstaal zodat je de impliciete behoefte van je lichaam leert vertrouwen.

Doelen stellen

Voor het opbouwen van een positief en realistisch zelfbeeld is richting bepalen en hierbinnen haalbare doelen zetten belangrijk. In dit proces van een doel bereiken kijken we samen naar hoe jou zelfbeeld dit belemmerd. Afronding van het doel is belangrijk, echter de waardering voor je eigen inzet is van veel groter waarde, of het doel nu haalt of ‘nog’ niet.

Recente blogs

Diensten