Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang deze gratis meditatie cursus

Bedrijfsmassages, waarom en voordelen?

Professionele Bedrijfsmassages

Steeds meer organisaties zien in dat ze meer zijn dan alleen een werkplek voor hun werknemers. Zo spelen gezondheid en ‘goed in je vel’ zitten een steeds belangrijkere rol in relatie tot de kwaliteit van werk en het verminderen van verzuim. Zo is er al veel aandacht voor gezond eten en voldoende beweging.

Daarnaast wordt er steeds meer gekeken naar de effecten van RSI, stress en burn-out gerelateerde klachten in relatie tot werkdruk, ziekteverzuim en werksfeer. Zo is er aandacht voor verstelbare kantoormeubelen. Daarnaast zijn er al verschillende organisaties die een stapje verder gaan en gebruik maken van stoelmassages op de werkplek.

Bedrijfsmassage/stoelmassage is fiscaal aftrek omdat dit onder de  vrije arbo voorzieningen valt (Bron: Belastingdienst). Bovendien gaat dit niet ten koste van het forfait van 1,4%. Dit geeft een aanzienlijk voordeel op de werkelijk kosten. De voorwaarden hiervoor zijn:

Voordeel bedrijfsmassages

Wat uiteraard van het grootste belang bij bedrijfsmassage is; wat is uw voordeel, wat levert het op?

 • Afname ziekteverzuim (kostenbesparing)

 • Preventie van RSI, stress en burn-out klachten

 • Verbetering werksfeer

 • Bewustzijn van de lichaamshouding

 • Goed in te zetten als incentive

Fiscaal voordeel

 • U hebt als werkgever een arboplan

 • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan

 • De massage vindt tijdens werktijd plaats

 • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen

 • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer

Faciliteren bedrijfsmassages

Bedrijfsmassage kan voor de medewerkers volledig vanuit het bedrijf worden aangeboden. Dit biedt dan ook het hierboven beschreven fiscale voordeel.
Het is echter ook mogelijk bedrijfsmassage aan te bieden met betaling van een eigen bijdrage door de medewerker. Dit is dus niet fiscaal aftrekbaar.

Gratis demonstratie!


Pakketten & Offerte Bedrijfsmassages

Pakketten zijn exclusief 21% btw, reiskosten ( € 0,29ct per km) en reistijd (€ 40,- per uur)

Vul hier uw aanvraag in en ik neem contact met u op!

Aanvragen pakket, aanbieding of offerte*

Direct contact kan ook!

 • Heelzaam Contact

 • Bob Oosterbaan
  Oprichter / Therapeut

 • 06-24798518

 • Bob@heelzaamcontact.nl

 • Cypresstraat 92
  4814 PM Breda

 • KvK: 62474863

 • Btwnummer: 151089772B03

Bob Oosterbaan
Oprichter/therapeut
Heelzaam contact

Volg mij op:

Jezelf zijn op de werkplek

“Met mijn massages en een luisterend oor breng ik mensen dichterbij zichzelf. Ik ervaar dat dit een positieve impact heeft binnen afdeling en bedrijf, het doet iets in het onderling contact. Ik zie dan betrokkenheid, gedrevenheid, een toevoeging aan een werkplek waar mensen graag zijn en aan de slag gaan. Dit terug zien en horen doet mij goed”

Een van mijn klanten!

Binnen Edux Onderwijspartners verzorgt Bob sinds enkele maanden stoelmassages. Niet alleen zijn gouden handen maken dat ik samen met mijn collega’s uitkijk naar zijn komst, ook zijn betrokkenheid en luisterend oor scoren hoog. Bob is prettig in de omgang. Ik heb hem mogen leren kennen als een zeer integer, discreet en warm persoon.

Een vraag over bedrijfsmassages?

Ik beantwoord u vragen graag, ik ben te bereiken op TEL: 06-24798518 of vult u het contact formulier in.

* = Noodzakelijk in te vullen
Notitie: Ik gebruik deze gegevens niet voor marketing doeleinden.

Meer Aanbevelingen!

Bij SKIM hebben we recentelijk een healthweek georganiseerd, en als onderdeel hiervan heeft Bob een aantal dagen bij SKIM massages verzorgd voor al onze medewerkers.
Hierover alleen maar lof, iedereen was erg blij met zijn kunsten!
Bob is professioneel, houdt rekening met individuele problemen & wensen, en weet zijn ervaring als specialist op het gebied van stressreductie heel effectief te combineren met zijn massages.
De samenwerking verliep erg prettig en is zeker voor herhaling vatbaar.

Eloïse, SKIM

Bob Oosterbaan heeft op integere wijze onze telefonisch adviseurs een super ontspannende nekmassage gegeven in een periode dat het erg druk was binnen ons bedrijf. De massages hebben er toe geleid dat onze mensen meer ontspannen en zonder vastzittende spieren hun werk konden blijven uitvoeren. De persoonlijke, no-nonsens houding die Bob van nature uitstraalt wordt erg goed ontvangen door onze collega’s. Een aanrader dus!

Met zijn uitstekende stoelmassages bij Telfort te Breda heeft Bob Oosterbaan ervoor gezorgd dat medewerkers vanuit een hectische callcenter omgeving dat stukje aandacht en rust kregen op het werk. Het ontspannende effect dat hierbij door allen werd ervaren gaf een positieve lading aan hun gesprekken met klanten. Als teamleider heb ik dit als zeer welkom en nuttig ervaren. Mijn persoonlijke ervaring met zijn stoelmassages zijn ook geweldig. Bob richt meteen al zijn aandacht op je en weet vanwege zijn deskundigheid de massage die op dat moment goed voor je is, te geven. Een verrijking voor ieder bedrijf die de positieve effecten van massages op waarde weet te schatten.

Ilse, Telfort

Expertise, Zithouding, & Psychosomatiek

Wat doen bedrijfsmassages?

Bij een stoelmassage zit u op een speciaal ontworpen stoel waarin het lichaam volledig ondersteund wordt om tot rust te komen. Bij een massage gebeurt het volgende:

 • Rug, nek, schouders, armen en hoofd worden behandeld

 • Door het afvoeren van afvalstoffen ontstaat een betere doorbloeding

 • Werkt weerstandverhogend

 • Soepelere spieren en gewrichten

Behandeling op maat

Korte intake

Ik ga altijd uit van de behoeften van mijn klanten. Hierom stel ik in het begin altijd een paar intake-vragen. Zoals wat de ervaringen zijn met massages, wat de voorkeuren zijn, of er klachten zijn die aandacht nodig hebben of beter met rust gelaten worden. Hier stem ik uiteraard mijn behandeling op af.

Laat je verrassen

Om optimaal te kunnen ontspannen en los te laten leg ik een bepaalde routine in mijn behandeling. Bewust kies ik ervoor deze hier niet uit te leggen omdat dit de ervaring van de massage kan verstoren. Een onderdeel van los laten is ok zijn met wat je hier en nu ervaart. Dan kun je elk moment als verrassing zien.

Expertise

Kennis en advies

Vanuit mijn 3-jarige opleiding tot massagetherapeut en vanuit ervaring heb ik veel kennis opgedaan van anatomie, energiebanen en het lichamelijk bewegingsapparaat. Het stelt mij in staat mensen te helpen optimaal los te laten, te ontspannen en advies te geven over zit en lichaamshouding.

Bovenste extremiteit

In het bedrijfsleven richt mij doorgaans op de bovenste extremiteit, dit betreft: Bovenrug, nek, schouders en armen. Hierbij maak ik gebruik van de hierboven genoemde massagestoel.

Onderste extremiteit

De onderste extremiteit: Onderrug en benen vallen ook te behandelen indien gewenst is, dit vindt plaats op een mat op de grond. Soepel zittende kleren zijn vanwege de dynamische aard van deze behandeling noodzakelijk. Ik kan hier dan ook in voorzien.

Er is ook aandacht voor specifieke klachten als:

 • Muisarm

 • Frozen shoulder

 • Tennis-elleboog

 • Advies zithouding

Hoe onderscheid ik mij?

Psychosomatiek

Tijdens een behandeling komen niet alleen spieren los. Ook zorgen en problemen vanuit de werk en privé situatie komen boven drijven. De oorzaak van allerlei lichamelijke klachten komt vaak voor vanuit de psyche. Als masseur en bovenal als mens word ik gemakkelijk in vertrouwen genomen. Zo delen mensen met mij waar ze mee zitten. Dit betreft doorgaans altijd een relationeel gegeven. Problemen met een collega, partner, ouders, vriend, noem maar op.

Coach/therapeut

In mijn opleiding en vak als coach/therapeut heb ik anders naar mensen leren luisteren en hierin feedback leren geven. Dit stelt mij in staat mensen te reflecteren, een spiegel voor te houden. Wanneer mensen hun eigen aandeel weer zien, hoe ze zich verhouden in relatie tot het probleem, zien ze zelf de oplossing. Zo zorg ik ervoor dat ook de wortel van zorg en stress wordt aangepakt. Dan zullen mensen makkelijker en sneller goed werk leveren.

Zo zorg ik ervoor dat ook de wortel van zorg en stress wordt aangepakt. Dan zullen mensen makkelijker en sneller goed werk leveren.

Een stapje verder

Wanneer er meer verdieping voor een hulpvraag nodig is, zal ik altijd uitnodigend zijn om dit buiten kantoor uren verder uit te werken.

Doorverwijzen

In alle gevallen geldt dat wanneer ik acht dat een klacht of hulpvraag buiten mijn gebied van expertise ligt, ik naar een andere expert ga doorverwijzen. Te denken valt aan een arts of fysiotherapeut.


Gerelateerde artikelen/blogs!

Andere diensten